Duurzaam autowassen

Washnet Hilversum carwash bouw, installatie en onderhoud

Pompen, hogedrukspuiten, sop, velgenreiniger… op het eerste gezicht lijkt autowassen in een wasbox niet echt milieuvriendelijk. Maar wie even doordenkt, realiseert zich dat een wasbox juist veel schoner is dan autowassen op straat.

Thuis voor de deur auto wassen

Als je thuis je auto wast met een emmer sop en de tuinslang, gebruik je al gauw vele tientallen liters water. Ook gebruik je al gauw te veel zeepmiddelen, omdat die lastig te doseren zijn. Ten slotte spoel je af met kraanwater, dat vlekken achterlaat tenzij je nadroogt met een zeem. Het afvalwater spoelt samen met het vuil van de auto (snelwegstof, asfalt-, vet- en olieresten) in het riool of het regenwatercircuit. En dat terwijl steeds meer gemeenten hun best doen om het vuile rioolwater en het regenwater gescheiden af te voeren. Zelf thuis wassen is dan ook slecht voor het milieu, en daarom in steeds meer gemeenten verboden.

Schoon wassen in de wasbox

Wie duurzaam wil autowassen, kiest dan ook voor de wasbox. Je begint met biologisch afbreekbare zeep en velgenreiniger. Een hogedrukspuit is door de krachtige straal veel efficiënter en gebruikt daardoor minder water. Alle afvalwater stroomt via een olie- en benzineafscheider (OBAS) naar het riool, zodat er relatief schoon water naar de zuiveringscentrale vloeit. En bovendien spoel je met superschoon osmosewater, dat geen strepen en vlekken achterlaat.

Washnet Soest wasboxen carwash bouw, installatie en onderhoud

Wat is osmosewater?

Auto’s drogen zonder zemen vlekvrij op als je ze naspoelt met osmosewater. Dat is water ‘met niks’, waar alle mineralen (kalk, ijzer, magnesium, zout) zijn uitgefilterd. Wij leveren bij onze wasbox-installatie vaak ook een osmose-pompstation waar glazenwassers uit de hele regio komen om – tegen betaling – hun waterreservoirs te vullen. Zo kunnen ook zij heel gemakkelijk en snel de ramen van hun klanten streeploos wassen.

Innovatie voor duurzaam autowassen

Bij Washnet weten we dat u als wasbox-exploitant uw brood euro voor euro moet verdienen. Dus als we manieren kunnen bedenken waardoor u op kosten kunt besparen, zullen we het niet laten. Zo installeren wij frequentieregelaars op de hogedrukpompen, zodat die precies zoveel vermogen geven als op dat moment nodig is. Naspoelen hoeft bijvoorbeeld minder krachtig dan voorwassen. Dat scheelt water en elektriciteit. Verder gebruiken we LED voor de verlichting van de wasboxen en hebben we een uniek eigen anti-vriessysteem, waarmee u ook in de winter gewoon door kunt draaien. Zonder verspilling van continu stromend water! Zie voor meer informatie ook onze pagina ‘Innovatie‘. Waar het op neer komt, is dat u met een Washnet-installatie duurzaam autowassen aanbiedt én betere service verleent, waardoor u uiteindelijk meer verdient.

Menu