Innovatie

Innovatie in wasboxtechniek leidt tot Wasbox 2.0

Na twintig jaar gestage ontwikkeling besloot Washnet gericht te investeren in rigoureuze innovatie van de wasboxtechniek. Vanuit decennialange ervaring in de praktijk, nauw contact met wasbox-exploitanten en -gebruikers en vooral grote technische kennis van zowel installatie als onderhoud.

Bovendien hebben wij enkele ervaren klanten gevraagd: “Wat is jouw ideale wasbox?” Op basis van al deze informatie zijn we vanaf ‘nul’ begonnen met het ontwerpen van de perfecte wasboxinstallatie: de Washnet Wasbox 2.0.

Een complete wasboxinstallatie op twee pallets

Op een tankstation of bij een gespecialiseerd autowasbedrijf telt elke vierkante meter. Daarom hebben we een zeer compacte installatie gecreëerd, met alle techniek in één ruimte. We zijn erin geslaagd de opvoerpompen, een osmose-installatie voor 72m³ osmosewater per dag, het geldafzuigsysteem en de velgenreiniger samen met de hogedrukunits te combineren in één ‘rack’, met één schakelkast. De complete installatie voor zes wasboxen past daarmee op twee europallets: nog geen 3m².

Gebouwd met het oog van de monteur

Ontwerper van het nieuwe systeem is Michael Harskamp, eigenaar van Washnet, maar ook al bijna 30 jaar dé technisch installateur en onderhoudsmonteur van de installaties. Een man van de praktijk. Daarom is de apparatuur ondanks de compacte vormgeving zeer makkelijk te onderhouden. De complete installatie wordt als unit geleverd en is in de fabriek al getest. De uiteindelijke installatie ter plekke is een peulenschilletje: we rijden hem naar binnen en dezelfde engineers en monteurs die de installatie bouwden komen hem ook aansluiten.

Lekker milieuvriendelijk doorwassen, óók bij vorst

Een mooi voorbeeld van de innovatie is onze vorstbeveiliging, milieuvriendelijk en temperatuurafhankelijk: hoe kouder het is, hoe intensiever het systeem reageert. Doordat we daarbij geen stromend water gebruiken, besparen we water en elektriciteit. Bovendien is de installatie onbruikbaar voor mensen die gratis komen wassen met alleen een beetje lekwater, zodat ook de borstels minder hard slijten.

Bediening op afstand… voor een tevreden exploitant

Een van de voornaamste wensen van de wasboxexploitanten was toepassing van moderne online besturingstechniek. Als een consument al onderweg zijn thermostaat kan bedienen, dan moet dit toch ook mogelijk zijn voor wasboxen? Washnet heeft in samenwerking met een internationale speler in besturingstechniek een speciale app ontwikkeld waarmee je nagenoeg élk onderdeel van de wasinstallatie op afstand kunt bedienen.

Als exploitant kun je op kantoor, thuis in je  luie stoel of onderweg op een parkeerplaats precies zien hoeveel uren elke wasbox draait, de omzet in cash, pin en munten, de shampoo-frequentie, inzet van schuimkanonnen en stofzuigers, drukniveaus, waterverbruik, verlichting. En alles is ook op afstand in te stellen. Dus een tijdelijke prijsaanbieding, de watertemperatuur, de druk, de doseringen…  je regelt het allemaal online.

Slimme besturing voor meer rendement

Sinds de laatste innovatieslag blijken onze machines nagenoeg onderhouds- en storingsvrij. En het rendement is flink hoger geworden, onder meer door de besturing met een drukgeschakelde start-stop. Als een klant stopt met wassen, schakelt de installatie direct stand-by.

Daarmee stopt het verbruik van water, elektriciteit en chemicaliën tot de klant verder gaat. Terwijl de klok gewoon blijft aftellen. Alleen al hiermee draaien onze wasboxen maar liefst 17% méér rendement dan de traditionele installaties.

Voordelen voor wasbox-professionals

•  door continue innovatie altijd een stap vóór op de concurrentie
• betrouwbare techniek voor continue beschikbaarheid
•  tevreden klanten door glanzend eindresultaat
•  ecologisch verantwoord DHZ-autowassen
•  compacte machinekamer met lage onderhoudskosten
•  real-time online monitoring kosten/opbrengsten
•  advisering met 30 jaar expertise van techniek en markt