Interview met Cees Wiggerts

Wasbox-exploitant in Hilversum, Soest en Zeewolde
Klant sinds 1999

“De grote kracht van Washnet is hun focus op wasboxen.”

Washnet Hilversum Soest Cees Wiggerts carwash bouw, installatie en onderhoud

Ik ben 35 jaar geleden begonnen met één wasplaats bij ons tankstation direct aan het spoor in Hilversum. Toen werden dat er twee, en later vier. Na een gedwongen verhuizing in verband met uitbreiding van het station ben ik verder gegaan met een tankstation in Anna’s Hoeve en een werkplaats aan de Noorderweg. Maar nu concentreer ik me helemaal op het autowassen.

Bijzondere relatie

Eigenlijk heb ik altijd met Harskamp Techniek gewerkt. Wat nu dus Washnet heet. Ik kocht vier wasplaatsen van Harskamp senior en de jongens bouwden dat op. Sindsdien ben ik bij ze gebleven. Zo is een bijzondere relatie gegroeid. Als je zoveel jaren met elkaar werkt ben je geen gewone klant meer. Je wordt goeie kennissen. Ik hoef ze maar te bellen en ze staan op de stoep.

Niet voor elk prulletje

Ze hebben veel kennis in huis. Daardoor kunnen ze dingen als het ware op afstand repareren. Ze hoeven niet voor elk prulletje langs te komen. Een slang of een lans kun je best zelf even vervangen. Ik bel ze op, ze leggen uit wat ik moet doen en je draait weer. Ze zijn nooit verder dan de telefoon, en die zit in mijn binnenzak. Michael heeft een forse service-bus. Daar zit het een en ander in. Dus die hoeft niet eerst onderdelen te bestellen. Samen kunnen we problemen meteen oplossen.

Washnet Hilversum wasboxen

Elk project weer beter

Inmiddels hebben we diverse locaties. Hier in Hilversum zijn 13 wasplaatsen, in Soest 14 en in Zeewolde komen er acht. En elke keer leer je bij. Door de ervaring die ik heb, weet ik steeds beter wat ik wil. Hoe je makkelijker werkt, makkelijker schoonmaakt. Bij het volgende project laten we de tussenwanden zakken tot op de grond. Het leek handig voor het schoonmaken als je ruimte onder de wanden hebt, maar blijkt ook een nadeel. Als iemand met een terreinwagen vol modder komt, dan spoelt die troep onder de wanden door naar de andere wasplaatsen. Krijgt daar iemand klodders klei aan zijn nette schoenen. Straks blijft de viezigheid beperkt tot één box. Als het goed is, kun je bij mij in je trouwpak je auto wassen.

Een uurtje per dag

Het exploiteren van een wasbox is niet veel werk, maar je moet er wel elke dag naar toe. Even alles nalopen, rommel opruimen, vuilnisbakken legen, stofzuiger schoon maken. Kwestie van bijhouden. Ik kan ook op afstand met de webcam de diverse locaties in de gaten houden. Of mensen er geen rommel van maken. Zo is het verboden om aanhangers en containers te wassen, omdat daar vaak veel troep in zit. Paardenboxen en vuilcontainers, daar is de wasplaats niet voor bedoeld. Dat staat goed aangegeven, maar mensen hebben daar soms lak aan. Ik kan via de monitor zien wat er gebeurt en eventueel omroepen dat ze zich aan de regels moeten houden. En als dat niet helpt, zet ik op afstand de wasbox uit. Afgelopen.

Focus op wasboxen

We leren nog steeds nieuwe dingen en we leren ook van elkaar. Michael bedenkt zelf nieuwe dingen of ze voeren mijn ideeën uit en gebruiken die ook weer om te verkopen bij andere klanten. Hun grote kracht is die focus op wasboxen. Ze doen niet anders. Net als ik.

Washnet Hilversum wasboxen
Washnet Soest carwash bouw en installatie
Washnet Hilversum carwash bouw en installatie