Wasbox- en wasstraat-exploitant in Twente
Klant sinds 2014

“Bij Washnet zeggen ze wat ze doen en doen ze wat ze zeggen. Daar houden wij van hier in Hengelo.”

Washnet Twente Hulshof wasboxen

Hulshof Olie is zo’n 70 jaar geleden begonnen als oliehandel. Petroleum voor kachels en diesel als huisbrandolie en brandstof. Mijn vader opende 25 jaar geleden een tankstation met wasgelegenheid. Dat wassen is naast de brandstof als aparte activiteit uitgegroeid. Nu hebben we diverse locaties met wasstraten en wasboxen. Waaronder een grote wasstraat van 60 meter lang, waar we 120 euro’s per uur kunnen wassen. Elke 30 seconden een auto dus. Autowassen is een apart vak geworden.

 

Liever zelf wassen in een wasbox

Er zijn nog steeds veel mensen die liever niet de wasstraat gebruiken. Ze zijn bang dat hun auto beschadigt, dat de spiegel of de spoiler er af valt. Of dat ze krassen krijgen. Ik ken de techniek dus ik weet dat dit risico gering is. Als een auto in de wasstraat kapot gaat, ligt dat meestal aan de auto. Maar goed, een grote doelgroep doet het toch liever zelf omdat ze denken dat dat veiliger, goedkoper en sneller is. Wij bieden die mensen graag een goede wasbox.

 

Trouw aan goed contact

In totaal hebben we drie locaties met wasboxen. Twee in Haaksbergen en één in Hengelo. Jaren geleden kwam ik met Washnet in contact. Een prettig bedrijf. Ze zeggen wat ze doen en doen wat ze zeggen. Daar houden wij van, hier in Hengelo. Dus zijn wij met ze meegegaan.

 

Dure onderdelen

Het voordeel van Washnet is dat ze goede afspraken maken en die ook nakomen. Normale kosten, normaal voorrijtarief. In de wasmarkt valt dat nog wel eens tegen. Bij andere bedrijven hebben wij wel de ervaring dat je een voordelig machine koopt, maar dat naderhand de onderdelen tien keer duurder zijn. Zij zijn niet zo. Netjes en betrouwbaar. Ze helpen ons ook om dingen zelf even te repareren. We houden zelf veel onderdelen op voorraad. Dat scheelt in de tijd, en dus in de omzet.

 

Upgraden van oude installaties

We hebben nog een aantal oude locaties, maar die gaan we nu upgraden met Washnet. Verouderde techniek aanpassen naar de nieuwste eisen en normen. Bijvoorbeeld de door hun ontwikkelde antivries-installatie toevoegen.

 

Innoveren voor de toekomst

Of we nog uitbreiden weet ik niet. In Duitsland mag je al nergens meer op straat wassen. Bij ons zal met de nieuwe milieuwetgeving en gescheiden riolering ook meer vraag komen naar wasboxen. Wij denken graag na of we in de toekomst leuke dingen kunnen doen. Zoals we nu al een tankstation combineren met wasgelegenheid, zodat je na het tanken een bon met een barcode kunt uitprinten waarmee je korting krijgt op een wasbeurt. Je moet blijven innoveren, waarbij het fijn is als je een technische partner hebt die met je meedenkt.

Washnet Twente Hulshof wasboxen
Washnet Twente Hulshof wasboxen