Tonny van Heusden, tankstation- en carwash-eigenaar:

 “Ik ben onder de indruk hoe mooi het in elkaar zit. Je kunt in de technische ruimte gewoon met elkaar praten!”

Als algemeen directeur van Direct Carwash, in Wormerveer bekend als ‘At the Carwash Company’ heeft Tonny van Heusden al ruim tien jaar ervaring in de carwash-branche. Onlangs heeft hij zijn tankstation in Wormerveer uitgebreid met zeven gloednieuwe Washnet wasboxen. Dit was niet zijn eerste ervaring met Washnet. Van Heusden had al eerder twee wasbox-locaties overgenomen en deze geheel laten renoveren door Washnet.

“Toen ik net begon in de carwash, kende ik die markt nog niet zo goed. Iemand die mij toen adviseerde heeft me de naam van Harskamp Techniek doorgegeven, zeg maar de voorloper van Washnet. Ik nam in 2017 en 2019 verouderde onbemande vestigingen over en liet die door Michael helemaal ombouwen naar hun techniek. Sinds die tijd is de carwash-activiteit blijven groeien. Nu heb ik negen wasboxen in Haarlem, plus drie onbemande wasboxen in Wormerveer.

Dan heb ik nog de oorspronkelijke locatie uit 2013 met een complete wasstraat van Washtec. Daar hebben we zeven nieuwe wasboxen van Washnet bijgeplaatst. Er draaien ook nog vier verouderde Washtec wasboxen, maar die worden straks ook vervangen door techniek van Washnet.”

Waarom kies je nu voor Washnet?

Het bevalt mij vooral omdat Michael goed meedenkt. Hij is heel creatief. Dat is handig bij renovatie, omdat je daar toch nieuwe techniek moet inpassen in een bestaande situatie. Michael is altijd positief. Hij ziet nooit beren op de weg. Dan zegt hij: “Ah, joh, daar werken we wel omheen.” En vervolgens komt hij altijd met een oplossing. Het is grappig om mee te maken hoe hij net zo lang door gaat tot het werkt. Én hij blijft innoveren, zeker nu met die nieuwe boxen.

Is er verschil met de wasboxen van vijf jaar geleden?

Ja enorm! Bij de laatste uitbreiding, van afgelopen november, hebben we de allernieuwste techniek kunnen installeren. Ik ben echt onder de indruk hoe mooi dat in elkaar zit. Alles elektrisch en op afstand bedienbaar. Okay, de vorige generatie werkt ook nog prima, maar dit is toch wel even wat anders. Solide. Degelijk. Je kunt in de nieuwe technische ruimte gewoon met elkaar praten!

Dus het ontwikkelt zich echt?

Jazeker, Washnet werkt met een bedrijf uit Litouwen, waar ze alles van tevoren bouwen. De complete installatie komt hier prefab naar toe. En die Litouwers komen mee om het te installeren. Heel keurig werk, zeer gedisciplineerd uitgevoerd. Je hoeft alleen maar de leidingen aan te sluiten, plug & play, en kunt dan met de computer alles afstellen. En later met de Washnet-app alles volgen.

Gebruik je die app ook echt?

Niet heel veel, en gelukkig maar. Het schijnt dat je er ook storingen op kunt zien en op afstand wasboxen uit kunt zetten als dat nodig is, maar alles is hagelnieuw dus dat hebben we nog niet aan de hand gehad. Het werkt allemaal feilloos. Ja, ik log wel eens in om te zien hoe alles draait en om de omzetcijfers te bekijken. Dat is wel mooi.

Al met al weinig klachten?

Helemaal geen klachten! Michael denkt mee, is altijd enthousiast. Ik kan alleen maar pluspunten bedenken. Ja, je spreekt hier met een tevreden klant.