Snel schakelen tussen producten in de wasbox, innovatie, washnet

Innovatie van Washnet: snel schakelen tussen programma’s in de wasbox

Mensen die regelmatig hun auto wassen in een wasbox, krijgen al snel door dat de wasbox die het dichtst bij de technische ruimte staat, het snelste schakelt. Dat wil zeggen: als je na het insoppen wilt overschakelen van shampoo naar spoelen, krijg je relatief snel schoon water, zonder shampoo. Bij de wasbox die het verst weg is, sta je eerst nog heel suf een tijdje je auto af te spoelen met water waar nog veel shampoo in zit. Het kan dan tot wel een halve minuut duren totdat de shampoo echt stopt en je eindelijk schoon water krijgt. Irritant. Alsof je met één hand onder de douche staat te wachten tot het warme water komt. Dat duurt dan altijd langer dan je wilt. 

Nooit meer wachten

Bij de nieuwste wasboxinstallaties van Washnet is dit probleem opgelost. Zij zijn uitgerust met een ingenieus systeem dat twee keer zo snel schakelt van het ene programmaonderdeel naar het volgende. Dus als je overstapt van shampoo naar turbospoelen, krijg je bijna direct schoon water, zonder shampoo. En – en dat is heel bijzonder – het maakt daarbij niks uit of je in box 1 staat of helemaal aan het andere eind, in box 6.

Hoe werkt het nieuwe systeem?

Tja, dat is het geheim van de smid, in dit geval wasboxprofessor Michael Harskamp, de eigenaar en innovator van Washnet. We hebben hem wel gevraagd “Hoe werkt het?”, maar hij reageerde nét als de meeste goochelaars als je ze vraagt hoe een bepaalde truuk werkt. Met een geheimzinnig glimlachje antwoordde hij: “Goed! Het werkt goed!”