Preventief onderhoud voorkomt stilstand – Washnet introduceert de Technical Quick Scan – een APK voor wasbox-installaties

Je moet echt zelf exploitant zijn van een autowasstation om te weten dat je grootste kostenpost niet het onderhoud is, maar inkomstenderving door gedwongen stilstand. Zodra een of meer wasboxen buiten bedrijf zijn, kost het je direct geld. Met onze decennialange ervaring in de wasbox-bouw en -installatie weten we dat als geen ander, want wij krijgen in dit soort gevallen al gauw een paniekerige exploitant aan de lijn. Of we als de bliksem langs kunnen komen, want ‘hij doet het niet’.

Een robuuste nieuwe generatie

Vanuit het besef dat stilstand de grootste kostenpost – en ergernis – is, hebben we bij Washnet de focus gelegd op ‘zero defect’ installaties. We bezuinigen nóóit op de kwaliteit van onderdelen en werken met de allerbeste monteurs, waardoor onze wasboxen zeer robuust zijn. Bovendien hebben we bij de laatste generaties wasboxen de installaties zo ontworpen, dat de exploitant het leeuwendeel van de mogelijke problemen zelf kan oplossen. Eventueel met coaching via de telefoon of met een live videoverbinding. Zo is in 90% van de gevallen de wasbox-installatie in no time weer ‘up & running’. En dan hebben we het dus over uren in plaats van dagen.

Recente Washnet wasbox-installatie in Zwolle. Voorlopig geen TQS nodig!

Washnet introduceert: de Technical Quick Scan

Helaas zijn niet alle wasboxen in Nederland even robuust als onze nieuwste generatie. Het komt nog steeds voor dat een exploitant met de rood-witte linten in de weer moet om een wasbox te sluiten. Of erger… dat een hele installatie stilligt door het uitvallen van een pomp, klep of ander onderdeel. Dit kost veel geld, stress en frustratie. Reden genoeg voor Washnet om een nieuwe service in het leven te roepen: de Washnet Technical Quick Scan (TQS).

Wat is een TQS?

Een Technical Quick Scan houdt in dat tegen een zeer redelijk bedrag een van onze technische experts langs komt voor een diagnose van de technische staat van jouw wasbox-installatie. Wij kijken (en luisteren!) hoe de verschillende onderdelen draaien, letten op subtiele signalen van suboptimaal functioneren en stellen vervolgens een compact rapport op met aanbevelingen. Het is vervolgens aan jou als exploitant om hiermee aan de slag te gaan, bijvoorbeeld door preventief onderhoud te plegen en bepaalde zwakkere onderdelen te (laten) vervangen. Door Washnet, of een andere leverancier. Wat jij wilt. De TQS kan in ieder geval voorlopig alleen ingezet worden voor wasboxen die ooit door Washnet zelf zijn geïnstalleerd.

Wat kost een Washnet TQS?

De prijs voor zo’n Technical Quick Scan in natuurlijk afhankelijk van de grootte van jouw wasboxen-station. Hij kost in ieder geval véél minder dan hij oplevert. Je koopt gemoedsrust, maar vooral ook verklein je de kans op onverwachte uitval van een of meer wasboxen. En als wasbox-exploitant weet je helaas maar al te goed wat dát kost.

Meer weten over de Washnet Technical Quick Scan?

Neem contact met ons op! Wij helpen je graag snel en goed met een scherpe diagnose van de technische integriteit van jouw installaties.

Foto’s: Levin de Boer