Nu banden vullen met stikstof!

Washnet introduceert een nieuwe service voor toepassing in of bij de wasboxen: een bandenpomp met 100% stikstof. Zoals te lezen in dit artikel in Autoweek heeft het vullen van autobanden met pure stikstof een aantal voordelen. Zo is stikstof uit een fles droger dan via een compressor ingeblazen buitenlucht en zijn de moleculen van stikstof groter, zodat er minder spanningsverlies zou optreden.

Perslucht of stikstof bandenpomp

Heel eerlijk gezegd – vanuit ons nuchtere technische hart – gaat het hierbij om marginale verschillen met gewone perslucht. Maar échte autoliefhebbers willen nu eenmaal graag het áller-allerbeste voor hun auto. En als je nou tóch hoog en droog uit de wind in een wasbox staat om je karretje eens lekker in te soppen, op te wrijven en af te spoelen, waarom dan niet meteen de banden op spanning brengen? Voor veiliger en zuiniger rijden, op banden gevuld met pure, onversneden stikstof.

Een stikstof bandenpomp in de washbox - nuttig en aangenaam
Wassen en oppompen, waarom niet?

High-tech stikstof bandenpomp

Wél kunnen we wat andere voordelen noemen van een stikstofinstallatie van Washnet. Wij werken met een grote stikstoftank die reeds onder druk staat. Daardoor gaat het vullen veel sneller dan met een persluchtcompressor die pas begint met pompen als je op de knop drukt. Verder beschikt ons systeem over de modernste elektronica. Dat betekent dat we beginnen met een proefpers om de bestaande druk vast te stellen. Vervolgens rekent een algoritme razendsnel uit hoe lang er gevuld moet worden om tot 95% van de gewenste druk te komen. En tot slot wordt de laatste 5% heel gedoseerd toegevoegd. Kortom: het is een top-of-the-line, state-of-the-art stikstof-vulapparaat. En dat allemaal in de wasbox.

Wat mag een bandenpomp met stikstof kosten?

Is het voor de exploitant erg ingewikkeld of prijzig om zo’n stikstof-bandenpomp aan zijn wasboxen toe te voegen? Dat valt reuze mee. In de wasinstallatie is immers bijna alles al aanwezig: de muntautomaat met pin, persluchtinstallatie, software. We hoeven alleen maar de stikstof toe te voegen, en een vul-nozzle voor op het ventiel. Vanzelfsprekend is het allemaal prima te integreren in de wasprogramma’s. Dus je kunt als exploitant desgewenst de stikstofvulling als bonus aanbieden bij het luxe wasprogramma. Of – voor wasboxen bij een tankstations – bij een volle tank benzine op de kassabon een QR-code afdrukken waarmee de klant gratis de bandenspanning kan controleren en bijvullen.

Kortom, deze stikstof bandenpomp is wéér een leuke gadget van Washnet om de klant iets bijzonders te kunnen bieden. Want geef toe… wie is er in deze moeilijke tijden nou níet op zoek naar een beetje extra spanning? Interesse? Neem contact op met Washnet!